Sport29 nov '12 18:02

Interesse voor failliete golfbaan Spaarnwoude

Auteur: Pieter van den Akker

De grootste golfbaan van Europa, die in Spaarnwoude, is vanaf vrijdag voor onbepaalde tijd gesloten. Lichtpuntje: Burggolf, de grootste exploitant van golfbanen in Nederland, is geïnteresseerd in een overname.

Dat meldt het Financieele Dagblad donderdag. De personeelsleden van de noodlijdende golfbaan hoeven morgen al niet meer op hun werk te verschijnen na het deze week uitgesproken faillissement van exploitant Golf Goed.

Variabele huur
Directeur Marcel Welling van Burggolf zegt in het FD: "Als de huursom wordt verlaagd, zijn wij zeker geïnteresseerd. Als de huur variabel wordt gemaakt, valt er met ons te praten over de exploitatie van Spaarnwoude."

Spaarnwoude verkeert sinds een week in surseance. De aankondiging veroorzaakte een schok in de golfwereld, omdat Spaarnwoude de reputatie heeft van een laagdrempelige baan gelegen op een uitstekende locatie. De golfbaan is met 66 holes veruit het grootste en best bezocht golfcomplex van Nederland.

Slecht weer
De problemen voor Spaarnwoude komen voort uit tegenvallende bezoekersaantallen en slecht weer. Ook een veel te hoge huursom en erfpachts kwamen de baan niet ten goede. Het bedrijf, eigendom van enkele investeerders, moest uitstel van betaling aanvragen.

Gerelateerde artikelen