Sport23 mrt '16 14:59

Finish Volvo Ocean Race 2018 in haven van Scheveningen

Auteur: Judith Laanen

In juni 2018 finisht de grootste zeilrace ter wereld, de Volvo Ocean Race, in de haven van Scheveningen. Dat maakten de organisatie van de race en de gemeente Den Haag vanmiddag bekend.

Het is de eerste keer dat Nederland als finishplaats van de internationale zeilrace fungeert.  Vorige zomer was Den Haal al wel pitstop tijdens de race, waar de zeilers tijdens hun reis van het Franse Lorient naar het Zweedse Göteborg kort pauzeerden.

De dertiende editie van de race begint met zeven boten in oktober 2017 in Alicante in Spanje en eindigt negen maanden later in Den Haag.

Op de pitstop kwam vorig jaar al veel publiek af. Volgens de gemeente Den Haag kwamen toen 120.000 toeschouwers de zeilboten bewonderen. De festiviteiten rond de zeilrace leverden de stad 2,8 miljoen euro op. De verwachting is dat de belangstelling rond de finish nog vele malen groter zal zijn. Het wordt een zesdaags evenement dat ongeveer 350.000 bezoekers zal trekken.

Het is nog niet bekend of er in 2018 een Nederlandse boot meedoet. In 2015 deed het Team Brunel mee onder leiding van de Nederlandse schipper Bouwe Bekking.

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen