Sport25 mrt '16 19:45

Als de volksmond dat wil, wordt het Johan Cruijff Stadion

Auteur: Thijs Baas

Hoe lang de Amsterdam ArenA nog de Amsterdam ArenA heet? Dat is de grote vraag. Maar als de volksmond spreekt van het Johan Cruijff Stadion, ís het al bijna zo. Ook als de naam officieel niét veranderd mag worden, zegt voetbalanalist David Endt tegen BNR. "Iedereen is zich ervan bewust dat het onontkoombaar is."

Foto: ANP
Foto: ANP

Van een formele naamsverandering zitten nog wel wat haken en ogen, zegt Endt. Al is het maar de familie Cruijff, die wel toestemming moet geven om die naam te gebruiken. "Je weet niet wat voor sentimenten daar leven. Als ze groot denken, wordt het een 'ja', als ze klein denken, zien ze nog wat smetjes op een aantal dingen." Die vallen overigens per definitie in het niet bij de enorme carrière die Cruijff heeft gehad, meent Endt.

 

Welk eerbetoon er vanavond voor Johan Cruijff komt in de Amsterdam ArenA is nog niet bekend, zegt ook David Endt. "In minuut 13 wordt het spel stilgelegd als eerbetoon aan Cruijff. Het is mooi dat ze Frankrijk als tegenstander hebben, want de Fransen zijn als weinig andere Europese volkeren uitermate aangeraakt door de magie van het spel van Ajax in de jaren '70, maar met name het goddelijke spel van Cruijff."

Gerelateerde artikelen