Sport3 apr '16 17:09

Van Praag wil miljoenen WK-bid terug van FIFA

Auteur: ANP Nieuws

Als het aan KNVB-voorzitter Michael van Praag ligt, gaan Nederland en België proberen het geld terug te krijgen dat beide landen hebben uitgetrokken voor hun poging het WK van 2018 binnen te halen.

ANP
ANP

Van Praag voelt zich misleid door Sepp Blatter, de voormalige voorzitter van wereldvoetbalbond FIFA die vrijdag beweerde dat de 'Lage Landen' op voorhand kansloos waren met hun gezamenlijke WK-bid.

"Er zijn twee dingen mogelijk: óf hij is malende aan het worden óf we zijn in die tijd misleid'', zei Van Praag zondag tegen de NOS. "Als dat laatste het geval is, dan heeft hij aan mij en de KNVB een heel verkeerde. Als er sprake is van misleiding, zijn we van plan maatregelen te nemen richting de FIFA. En als het aan mij ligt, gaan we dan ook ons geld terugvragen.'' Nederland en België investeerden bijna 11 miljoen euro in hun campagne om de organisatie van het WK 2018 binnen te halen.

Blatter onthulde vrijdag dat het 'HollandBelgiumBid' volstrekt kansloos was. Volgens de Zwitser, die voor zes jaar is geschorst, was na het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea binnen de mondiale bond afgesproken nooit meer een toernooi in twee landen te houden. "Dat wist men'', zei Blatter. "Maar je hebt altijd landen die stoer willen doen en het toch proberen.''

De bejaarde Zwitser zei in de aanloop naar de toewijzing in december 2010 heel andere dingen. Toen riep Blatter dat een gezamenlijk bid evenveel kans heeft. De keuze voor 2018 viel op Rusland. "Hij zegt nu dingen die hij nooit heeft gezegd toen hij voorzitter was'', aldus Van Praag. "Ik vraag me echt af: wat voor man was je? Ging je voor de FIFA of voor jezelf? Ik begin steeds meer aan het laatste te denken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen