Sport21 mrt '16 12:58

'Meer te zien van Spelen dan ooit door deal NOS-Eurosport'

Auteur: Thijs Baas

De NOS kan ook na 2016 de Olympische Spelen blijven uitzenden. De publieke omroep sloot daarvoor een deal met Eurosport, dat vorig jaar voor veel geld de uitzendrechten wist te bemachtigen. De zender behoudt de exclusieve rechten van twee sporten per Spelen, staat in de deal.

Foto: ANP
Foto: ANP

Deze 'doorsluisdeal' is niet hét nieuwe businessmodel van Europsport, benadrukt Alco de Jong, directeur Discovery Networks Benelux, waar Eurosport een onderdeel van is. "We zenden niet alleen via de NOS uit, want we gaan met Eurosport de Olympische Spelen ook meer dan ooit uitzenden. Wij blijven de hoofd-zendgemadhtigde, maar we hebben een samenwerking met de NOS, waarin die van zowel de Winterspelen als de Zomerspelen ná Rio ook een aantal uren mag uitzenden."

 

De Jong is zich bewust van de 'rijke olympische historie' van de NOS en wil die juist nadrukkelijk respecteren. Goed nieuws dus, voor de Nederlandse sport én de Nederlandse kijker, vindt hij zelf. "Op deze manier zal er meer van de Spelen te zien zijn dan ooit tevoren. Wij hebben vanaf het begin gezegd dat we dit gedaan hebben om Eurosport te versterken en we hebben ook een langlopende overeenkomst  met het IOC. Maar we hebben ook gezegd dat we gaan kijken hoe we dit het best kunnen uitzenden."

Gerelateerde artikelen