Sport18 mrt '16 09:37

Gaat Verstappen weer stunten dit seizoen?

Auteur: Jolijn Mes

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint vandaag. Na een succesvol eerste jaar wordt en nu nóg meer verwacht van Max Verstappen. Kan hij voldoen aan de hoge verwachtingen?

ANP/AFP
ANP/AFP

Het begin ziet er goed uit: na een eerste vrije training in Melbourne is Verstappen geëindigd in de top vijf. Maar volgens hoofdredacteur van RTL GP Magazine Mark Koense moeten we daar ook niet te veel aan aflezen: "Het regende vanochtend in Melbourne en het werd steeds droger naarmate de wedstrijd vorderde. Het hing er dus een beetje vanaf op welk moment je op de baan was."

Hoge verwachtingen
Het verwachtingspatroon voor de jonge coureur is torenhoog na een fenomenaal eerste seizoen. Maar dat betekent niet dat Verstappen ze niet waar kan maken, zegt Koense: "Het is zijn tweede jaar, dus elk circuit en elke situatie heeft hij al een keer meegemaakt. Ervaring gaat zelfs op deze jonge leeftijd al een rol spelen en daar gaat hij zijn voordeel mee doen."

Of Verstappen dan ook de Grand Prix gaat winnen? Dat is niet waarschijnlijk, zegt Koense. Maar: "Als je je inschrijft voor een GP, dan kun je hem ook winnen. En een top drie is erg reëel, want ze hebben vorig jaar een paar keer een vierde plaats gehaald. Voor een klein team is dat een uitzonderlijk goede prestatie."
 
Mercedes voorop
Maar een erg spannend seizoen gaat het waarschijnlijk niet worden, voorspelt Koense: "Mercedes is dominant geweest de afgelopen twee jaar en het heeft er alle schijn van dat ze nog altijd een voorsprong hebben. Het blijft voorlopig nog het te kloppen team."

Zondagochtend wordt de Grand Prix van Australië gereden in Melbourne.

Gerelateerde artikelen