Sport6 mrt '15 18:33Aangepast op 6 mrt '15 19:49

Aboutaleb: 'Feyenoord al jaren geen baas meer in eigen Kuip'

Auteur: Thijs Baas

Feyenoord is al jaren niet meer de baas in eigen stadion en de club houdt zich niet aan afspraken met de supporters. Dat zegt de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb tegen BNR.

Feyenoord-voorzitter Eric Gudde (Foto: ANP)
Feyenoord-voorzitter Eric Gudde (Foto: ANP)

Het bestuur van de club, onder leiding van voorzitter Eric Gudde, weigert een afgevaardigde van de supporters toe te laten tot de raad van commissarissen, terwijl dat volgens de burgemeester wel degelijk beloofd was, zoals ook blijkt uit verhalen uit kringen van supporters. "Na maanden en jaren is er nog geen sprake van een invulling van die afspraken, waardoor de supporters op een gegeven moment ook besluiten de gesprekken met de Feyenoord-directie te staken", zegt Aboutaleb tegen BNR's The Friday Move.

 

"Als ik zeg dat Feyenoord niet de baas is in eigen huis, dan is dat al jaren het geval. Heeft u achter de doelman in Vak G  wel eens iemand op een stoeltje zien zitten, wat volgens de regels zou moeten? Wie is de baas eigenlijk in dat stadion? Het lukt hem en anderen niet om de supporters het gewenste gedrag te laten vertonen, terwijl hij over de huisregels gaat."

Volgens Aboutaleb zou het Gudde moeten zijn die de lakens uitdeelt in het Feyenoord-stadion. "We zitten met Gudde en zijn directie vier tot vijf keer per jaar om de tafel. Ik pleeg niet te liegen tegen de gemeenteraad, en dit zijn de feiten zoals ik ze zie. Gudde is er verbaasd over dat ik dit in het openbaar zeg, maar hij weet dat ik dit vind. Dat kan geen verrassing zijn, echt onzin." 

 

Gudde is op zijn beurt verbaasd over de opmerkingen die Aboutaleb gisteren in een commissievergadering maakte over een vermeende machtsstrijd bij Feyenoord. "Het was een commissievergadering die anderhalf uur heeft geduurd, waarin hij tegen raadsleden zei dat het volgens hem verstandig is om eventuele problemen door Feyenoord zelf op te laten lossen. Maar die raadsleden zijn daar kennelijk overheen gedenderd. Het stelt me teleur dat dit de uitkomst van het gesprek is en zo ken ik hem helemaal niet."

Gerelateerde artikelen