Sport28 mei '15 18:25

Blatter: Meer slecht nieuws zal volgen

Auteur: BNR Webredactie

FIFA-voorzitter Sepp Blatter wil veranderingen binnen zijn bond, maar kan niet iedereen altijd in de smiezen houden. Dat zei hij zojuist in een speech bij de openingsceremonie van het congres van de FIFA.

FIFA-voorzitter Sepp Blatter. EPA
FIFA-voorzitter Sepp Blatter. EPA

Blatter praatte voor het eerst openlijk over het omkoopschandaal bij de FIFA en zijn positie in dat geheel. Hij voelt schaamte en vernedering, zo zei de FIFA-baas. Maar schuldig is hij naar eigen zeggen niet: "Velen houden mij verantwoordelijk, maar ik kan niet iedereen altijd en overal in de gaten houden."

 

Hoe de bond moet gaan veranderen, liet Blatter in het midden. Al heeft hij weinig rooskleurige verwachtingen van de toekomst.

 

Verkiezing
Op het congres wordt vrijdag de nieuwe voorzitter gekozen van de wereldvoetbalbond. Die strijd gaat tussen Blatter en prins Ali Bin Al-Hussein van Jordanië.

Als Blatter wordt herkozen, overwegen sommige Europese landen zich terug te trekken uit de wereldvoetbalbond en daarmee ook hun deelname aan het vierjaarlijkse wereldkampioenschap, zo waarschuwde UEFA-voorzitter Michel Platini vandaag. Hij heeft Blatter ook verzocht op te stappen.

Gerelateerde artikelen