Sport15 nov '14 19:18Aangepast op 15 nov '14 19:34

Hiddink zoekt antwoord op vragen die niet worden gesteld

Auteur: Thijs Baas

Een persconferentie van het Nederlands Elftal. En niet zomaar één, maar aan de vooravond van het sleutelduel tegen Letland. En hoewel er voldoende gesprekstof lijkt na de rumoerige afgelopen periode rond het Nederlands Elftal, bleef het al bij het eerste het beste vragenrondje angstvallig stil.

Het was dat Klaas-Jan Huntelaar nog even wat woorden vuil maakte aan zijn aanstaande samenwerking met Robin van Persie, morgen tegen de Letten. "Eigenlijk is het net als met iedereen als je met twee spitsen speelt, of met iemand eromheen. Het is niet nieuw hoe we spelen, je moet gewoon zorgen dat je aanspeelbaar bent voor de goal en elkaar afwisselt; de een diep en de ander wat meer in de bal. Het is niet iets nieuws wat we gaan doen, ofzo."

Tot zover de persconferentie, opgetekend door sportverslaggever Thomas Schuurman. "Ik denk vooral dat Huntelaar vooral heel diplomatiek wilde blijven, of liever gezegd: niks wilde zeggen, omdat het de hele week al over Oranje is gegaan. Het heeft ook te maken met wat er allemaal met Hiddink is gebeurd. Er is natuurlijk al behoorlijk veel gezegd en geschreven in de kranten en talkshows. Alles wat er nu nog extra gezegd wordt, is misschien alleen maar een beetje olie op het vuur."

"Minachting naar het publiek", zegt sportmarketeer Bob van Oosterhout tegenover Humberto Tan in BNR Sportzaken. "Je praat niet met de pers, je praat via de pers met het volk. En als er dan zo'n belangrijke wedstrijd op het programma staat, dan is het niet alleen eenrichtingverkeer, dan is het ook een moment waarop je laat zien dat je er klaar voor bent. Dat je gretig bent, dat je gemotiveerd bent, dus ik vind het wel bijzonder."

Gerelateerde artikelen