Sport24 nov '14 12:53

Tennisbond ziet Lotto wel zitten als hoofdsponsor

Auteur: Thijs Baas

De Lotto zou een zeer interessante hoofdsponsor zijn voor de KNLTB. De tennisbond kampt met een snel krimpend ledenaantal en hoopt met een sponsordeal van circa 1,5 miljoen euro het tij zo snel motelijk te keren. Dat zegt Erik Poel, algemeen directeur van de tennisbond, tegen BNR.

De ruim 1.700 tennisclubs vormen volgens Poel 'een heel mooi MKB-kanaal'. "En ook het toernooi in Rosmalen is onderdeel van de propositie, dus we hebben richting sponsors echt wel een goed verhaal. Wij denken zelf aan 1,5 miljoen euro. Dat hebben wij ook met onze sponsoradviseur Frank van den Wall Bake afgestemd. We spreken met banken, energieleveranciers, zorgverzekeraars. Een bank zou heel goed aansluiten, maar ook een zorgverzekeraar met merken onder zich is de moeite waard."

Fusie met Staatsloterij
Inmiddels is de tennisbond met een aantal partijen in gesprek. Lotto zou ook kunnen. Het is de grootste sportfinancier. Er komt waarschijnlijk een fusie met de Staatsloterij. Dat verandert het landschap en dat is in het voordeel van ons en van de sport. Het is al een sponsor van ons, dus we gaan zeker het gesprek met ze aan." 

 

Voor een potentiële sponsor is het overigens nuttig om te weten dat de KNLTB de komende jaren stevig inzet op gravel als favoriete ondergrond. "Het is de internationale standaard en de ondergrond waar de jeugd het best op leert spelen. Het is in Europa de meest geëigende ondergrond en dat blijft het. We hopen alleen dat het ook in Nederland terug op de kaart komt en daarom zijn wij ons daar druk over aan het maken om met name in perceptie gravel weer op de kaart te zetten. Wij kunnen de clubs niets voorschrijven, maar ze moeten dat wel op basis van de juiste informatie doen. En wij zijn er de laatste tijd nalatig in geweest om de juiste informatie te geven."

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen