Sport14 mrt '15 21:48Aangepast op 14 mrt '15 22:16

Ritme pakken en naar een top-10-positie racen

Auteur: Thijs Baas

Als de motor van de bolide van Max Verstappen heel blijft, ligt een plek in de top-10 morgen morgen in de Grand Prix van Melbourne voor het oprapen. Om zes uur morgenochtend Nederlandse tijd mag de jonge belofte los op Albert Park in de Australische stad.

Foto: ANP
Foto: ANP

Als de motor heel blijft - en dat is bij zijn team Toro Rosso nu echt een issue - kan Verstappen gewoon top-10 rijden en punten halen, zegt Mark Koense, hoofdredacteur van RTL GP Magazine. En dat is geen voorzichtige inschatting, Max zal zelf ook beseffen dat zo'n eerste grand prix een onbekend avontuur is. "Hij reed een jaar geleden pas zijn erste autorace. Dus nog los van de leeftijd: hij heeft dit zó snel gedaan, en op basis van het professionele oordeel van mensen die er verstand van hebben, dus ik denk dat dit gewoon een succesverhaal wordt." 

 

Bij de strart trekt een coureur al gauw op van nul naar honderd in twee seconden, weet voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos uit ervaring. "Die eerste bocht komt dan op je af, dus je kunt iemand niet adviseren om buiten of binnen te blijven. Probeer te overleven die eerste ronde en daarna gewoon je ritme pakken en rijden. Zijn team levert in principe altijd een goede auto. Dus als hij maar voor zijn teammaatje blijft, voorspel ik hem een hele mooie toekomst."

 

En die teammaat bij Toro Rosso, Carlos Sainz jr., mag dan wel verrast hebben, oud-coureur Jan Lammers verwacht dat Verstappen de eveneens nog jonge Spanjaard voor kan blijven. "Het signaal van Carlos Sainz dat hij bij de top-8 zit is goed, want dat houdt in dat er ook voor Max er iets fatsoenlijks weggelegd is."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen