Sport21 jan '15 11:26

Munsterman: 'Heerlijk om zonder die spanning op tribune te zitten'

Auteur: Pieter van den Akker

Joop Munsterman stopt na dit seizoen als voorzitter van FC Twente. Aldo van der Laan, de huidige vice-voorzitter, volgt hem op. Munsterman kondigde zijn vertrek gisteravond aan op de nieuwjaarsreceptie van zijn club. "Een moeilijk besluit, maar ook een bevrijding", zegt hij op BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

"Het is een mooie tijd geweest", zegt Munsterman in een reactie op zijn vertrek.

Drie plannen uitgevoerd
"Ik kwam bij het bijna-faillissement.We hebben drie plannen uitgevoerd: ‘Twente in de steigers’, waarin we hebben gezegd dat Twente weer gezond moet worden met meer omzet en minder kosten. Daarna: ‘Twente is meer dan alleen een passend huis’."
 Hij constateert tevreden: "Al die drie zaken zijn gelukkig voor elkaar gekomen. Als je kijkt naar nu: we gaan dit jaar weer winst maken. Aan het eind van het jaar zitten we weer in categorie 2. […] Dan is het ook een mooie tijd om te vertrekken.”

Munsterman treedt per 1 februari terug als statutair directeur. Dan bekleedt hij nog een half jaar het voorzitterschap. “Daarna gaat het over naar meneer Van der Laan. Ik trek al tien jaar met hem op. Ik denk dat dat een naadloos verhaal is.”

Zonder spanning op de tribune
Hij is er niet bang voor dat het afscheid hem erg zwaar valt. “FC Twente zal altijd blijven. Maar je moet reëel zijn. Als de club draait, er een goed operationeel apparaat is, een goede Raad van Commissarissen en de processtrategie en de operationele zaken staan vast, dan heb je weinig toe te voegen. Daar kan je  heel ingewikkeld over doen, maar waarom zou je? Iemand anders moet nu de club gaan ‘doen’. Het geeft me een rustig gevoel dat alles in goede handen is. Het lijkt me heerlijk om op de tribune te zitten en toe te kijken zonder de spanning.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen