Sport31 jul '14 11:51

Foto's van relschoppers bekerfinale staan online

Auteur: BNR Webredactie

De politie heeft donderdag foto's van vijf mannen online gezet, die worden verdacht van het verstoren van de bekerfinale in de Rotterdamse Kuip op 20 april. Afgelopen maandag werden al 22 mensen aangehouden voor de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle.

Tijdens die wedstrijd werd vanuit het vak met Ajax-fans vuurwerk gegooid en werden in het stadion vernielingen aangericht. Het duel werd hierdoor lange tijd stilgelegd. Volgens het Openbaar Ministerie, dat het onderzoek leidt, komen de foto's uit al het beschikbare beeldmateriaal. Uit dat materiaal blijkt dat het vijftal strafbare feiten heeft gepleegd.

40 verdachten in beeld
In totaal hebben de rechercheurs zo'n 40 verdachten in beeld. Van ongeveer 35 is bekend wie het zijn. Maandag werden daarvan 22 man opgepakt. Anderen die niet thuis waren, hebben een brief gekregen dat zij zich moeten melden. Dat deed een van hen dinsdag; hij hoorde van zijn moeder dat hij werd gezocht. Twee eerder opgepakte mensen zijn inmiddels geen verdachte meer. Alle opgepakte mensen zijn inmiddels weer op vrije voeten in afwachting van hun rechtszaak, die in november zal plaatsvinden.

Maandag werd al aangekondigd dat er foto's zouden worden gepubliceerd van nog onbekende verdachten. Daarbij deed de politie een oproep aan de verdachten om zich te melden, en zo publicatie te voorkomen. Dat deed niemand.

Klik hier om de foto's te bekijken


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen