Sport27 mrt '15 09:23

Max Verstappen moet hopen op een regenbui

Auteur: Pieter van den Akker

Max Verstappen hoopt dit weekend zijn eerste Formule 1 race uit te rijden. Dat is het doel van de de 17-jarige Nederlander bij de Grand Prix van Maleisië.

Foto: ANP/AFP
Foto: ANP/AFP

Volgens Mark Koense, hoofdredacteur van RTL GP Magazine, is de kans groot dat Verstappen dat in nat weer zal moeten bewerkstelligen, 'want het regent er bijna elk jaar rond deze tijd'. "De verwachting is dat er weer zo'n muur van regen aankomt op zondag en dat maakt elke race interessant."

Regen
Het gaat in Maleisië vaak om 'race-ontwrichtende' regen, doceert Koense. "In Maleisië regent het in het regenseizoen heel kort en heel hard. Dan is elke keuze die je maakt niet alleen heel belangrijk maar ook van heel korte duur. Je moet snel weer van banden wisselen. Dan wordt het dus een pokerspel."

Coureurs die ervan afhankelijk zijn hopen op dit scenario, gaat hij verder. "Maar soms sta je ook binnen 30 seconden met de stuurstang in je hand ergens in een grindbak. Het kan ook heel snel over zijn."
 

Achtste tijd
Verstappen heeft zich vrijdag in ieder geval degelijk voorbereid op de Grand Prix van zondag. Hij klokte in de tweede vrije training de achtste tijd in zijn Toro Rosso. Hij gaf bijna 1,5 seconde toe op wereldkampioen Lewis Hamilton, die in 1.39,790 de snelste ronde reed op het snikhete circuit van Sepang.

Verstappen, die in de eerste training de zevende tijd klokte, kreeg in de tweede sessie de opdracht vooral veel rondes te rijden. Met als doel grip te krijgen op de wat zachtere racebanden. Dat viel niet mee op het hete asfalt, waarop het rubber hard sleet. Veel coureurs glibberden dan ook weg op de baan.

Hamilton bewees dat hij zijn Mercedes volledig onder controle heeft. In de eerste training viel de Brit uit met een motorisch probleem en zette hij geen rondetijd neer, in de tweede sessie had hij maar heel even nodig om meteen de snelste te zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen