Sport21 mrt '11 13:10Aangepast op 21 mrt '11 14:06

Aanklager buigt zich over ADO-feestje

Auteur: Pieter van den Akker

De aanklager betaald voetbal van de KNVB gaat opnames bekijken van een supportersfeestje van ADO Den Haag zondag na de triomf tegen Ajax (3-2). In het bijzijn van een paar trainers en spelers waren enkele kwetsende liedjes te horen. Staand op de bar van het supportershome zong en danste middenvelder Lex Immers even vrolijk mee.

Ploeggenoot Charlton Vicento, hoofdcoach John van den Brom en assistent-trainer Maurice Steijn lieten zich toezingen op het buffet. Daarbij waren eveneens beledigende teksten over Ajax en Joden te horen.
Verontwaardigde reacties
Haagse fans maakten opnames van het feestje met hun mobiele telefoons. Die beelden waren maandag op het internet te zien en leidden tot verontwaardigde reacties. In een korte verklaring liet de KNVB weten dat de beelden maandag worden voorgelegd aan de aanklager. 'Hij zal bekijken of hij een vooronderzoek gaat starten', aldus een woordvoerster.
Geen reactie ADO
ADO Den Haag kon maandag inhoudelijk nog geen commentaar geven op de onverkwikkelijke zaak. 'Het wordt hier verder uitgezocht, we komen er nog op terug', aldus een zegsvrouw. Ajacied Jan Vertonghen kreeg vorig jaar een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, voor het beledigen van Feyenoorders in de microfoon tijdens de huldiging na de bekerwinst.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen