Sport9 dec '14 14:02

Champions League naar SBS en Sanoma

Auteur: BNR Webredactie

De commerciële tv-zender SBS en uitgeverij Sanoma, grootaandeelhouder van de televisiezender, hebben de uitzendrechten verkregen van de UEFA Champions League voor 2015 tot 2018. Dat maakten de bedrijven dinsdag bekend.

Voor het eerst in Nederland heeft een commerciële zendergroep de rechten van het belangrijke voetbaltoernooi binnengehaald. De NOS maakte eerder al bekend niet mee te bieden op de uitzendrechten vanwege bezuinigingen. RTL heeft wel meegeboden.

"Als geen ander zijn wij in staat om dit prestigieuze internationale clubvoetbaltoernooi op televisie en online aan voetballiefhebbers te presenteren'', zegt Luc Peters namens de directie van SBS Broadcasting. "Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland.''

De wedstrijden van het toernooi worden vanaf augustus 2015 op een van de SBS-zenders uitgezonden. Sanoma zal wedstrijdbeelden tonen op digitale platforms zoals Nu.nl en Nusport.nl. Zo zullen goals en hoogtepunten 'on demand' terug te kijken zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen