Sport20 aug '15 17:40Aangepast op 20 aug '15 19:34

Met 'Blindsaus' scoren op het EK

Auteur: Didi Levison

Bondscoach Danny Blind wil vooral zo snel mogelijk duidelijkheid scheppen binnen Oranje, om zo het EK te halen. BNR Verslaggever Thomas Schuurman sprak vandaag met Danny Blind over zijn aanpak.

Van l.n.r. Marco van Basten, Danny Blind en Ruud van Nistelrooij.
Van l.n.r. Marco van Basten, Danny Blind en Ruud van Nistelrooij.

Een derde plek in de kwalificatie en de nodige internationals die geblesseerd zijn. Het instapmoment voor de nieuwe bondscoach Danny Blind is niet ideaal. Zijn beperkte ervaring als hoofdcoach maakt het ook niet gemakkelijker. Maar Danny Blind zegt klaar te zijn voor de klus: hij gaat Oranje naar het EK loodsen. Blind: “Mijn enige missie is zorgen dat wij in Frankrijk komen”.

 

Blindsaus
Op de vraag hoe Blind dit wil aanpakken antwoordt hij: “Ik hou van duidelijkheid en structuur in het proces naar een wedstrijd toe, zodat iedereen weet wat er van hem gevraagd wordt.” Schuurman herkent hier een vleugje van de aanpak van voormalig bondscoach Louis van Gaal. Blind: "Je neemt altijd dingen van andere coaches mee. Uiteindelijk komt daar dan een 'Blindsaus' overeen."

 

Oranje staat er niet zo goed voor: min 5 ten opzichte van IJsland en min 3 ten opzichte van Tsjechië. Toch heeft Blind er alle vertrouwen in: “Ondanks de afwezige spelers hebben wij kwalitatief meer in huis dan die twee landen”.

Oranje speelt op 3 september in de Arena tegen IJsland. Drie dagen later is het uitduel in Turkije.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen