Sport25 nov '15 17:22Aangepast op 25 nov '15 17:50

'Geldzucht kan ook ondergang van FC Twente worden'

Auteur: Thijs Baas

De problemen bij FC Twente worden groter en groter. Naast de slechte prestaties in de competitie en het opstappen van voorzitter Aldo van der Laan doet de KNVB onderzoek naar dubieuze praktijken tussen Twente en investeringsmaatschappij Doyen. In het ergste geval kan de club de voetballicentie worden afgenomen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Een unieke zaak, zegt sportverslaggever Thomas Schuurman, want het gebeurde niet eerder dat een licentiecommissie van de KNVB onderzoek deed omdat beleid wordt bepaald door een derde partij, in dit geval dus Doyen. De investeerder was niet alleen betrokken bij transferbeslissingen, het lijkt daarover ook zaken te hebben verzwegen tegenover de KNVB. FC Twente kan ook een geldboete krijgen of puntenaftrek oplopen. 

Ondergang
De club heeft jarenlang de kop in het zand gestoken, vindt cabaretier en Twente-fan André Manuel. "We zitten al jaren in deze crisis en wat mij betreft had het al veel eerder opgelost moeten zijn. Iedereen wist dat er allemaal lijken in de kast waren verstopt. Ze hebben geprobeerd de boel zo lang mogelijk te rekken. Het is een hartstikke leuke vereniging, maar je ziet in de hele maatschappij dat geld steeds belangrijker wordt, en het is spijtig dat dat ook tot de ondergang van een club als FC Twente kan leiden. "

Revue
Manuel staat vanaf volgende week een keer of acht op de planken met ‘De Grote FC Twente Jubileum Crisis Revue’. Aanvankelijk zou er een jubileumfeest komen, maar dat zit er onder de huidige omstandigheden helaas nidet in, zegt Manuel. "Twente mag nog geen lamp in de dames-WC  draaien zonder toestemming van de KNVB."

En ook van de opbrengsten van Manuels revue zal de clubkas niet uitpuilen. "Alles wat boven de 5 miljoen euro binnenkomt gaat naar de club. Maar het zal wel liefdewerk-oud papier worden, want we hebben hele lage entreeprijzen. Er zit eten en drinken bij in, omdat wij vinden dat al die trouwe supporters wel een feestje verdienen."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen