Sport24 nov '14 13:28Aangepast op 24 nov '14 15:41

NOS laat Champions League schieten, RTL en SBS bieden wel

Auteur: BNR Webredactie

Al sinds de oprichting van het toernooi in 1992 zendt de NOS de wedstrijden in de Champions League uit, maar daar komt nu een einde aan. De omroep heeft besloten niet te bieden op de tv-rechten voor de periode 2015-2018. RTL en SBS hebben wel een bod gedaan. Het is nog niet duidelijk of Fox en Sport 1 ook bieden.

RTL en SBS hebben allebei een bod gedaan op de uitzendrechten van de Champions League voor de periode 2015-2018. Dat zeiden woordvoerder van RTL Nederland en SBS maandag.

Bod RTL
Dat RTL in de race is, valt ook te lezen op de website. "Wij hebben al eerder gezegd dat we de Champions League interessant zouden vinden. Maar niet tegen elke prijs, want het is zeker niet noodzakelijk voor ons. We wachten het af nu, het is niet duidelijk wanneer we het te horen krijgen", zegt een woordvoerder erover.

Fox Sports wil nog niet zeggen of de zender een bod heeft gedaan: "We doen er geen mededelingen over." Ook Sport1, die nu al wedstrijden van de Champions League achter de decoder uitzendt, liet weten 'in deze fase niets te kunnen zeggen'.

NOS: keuze om niet mee te bieden
Algemeen directeur Jan de Jong licht het besluit op de site van de NOS toe: "Het besluit om niet mee te bieden is een keuze. Door de bezuinigingen van het kabinet Rutte I en II is de NOS gedwongen prioriteiten te stellen en keuzes te maken. De NOS vindt het daarbij van het grootste belang om de nieuwsvoorziening te ontzien en binnen het sportbudget geen geld weg te halen bij de verslaggeving van andere sporten dan voetbal; juist ook omdat commerciële omroepen daar weinig tot geen aandacht aan besteden. Niet bieden op de grootste en belangrijkste clubcompetitie ter wereld is dus een rechtstreeks gevolg van dat beleid."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen