Sport17 nov '15 19:27Aangepast op 17 nov '15 20:59

Stadion Hannover ontruimd, Duitsland - Nederland afgelast

Auteur: Thijs Baas

Het stadion in Hannover waar vanavond de oefeninterland Duitsland - Nederland zou worden gespeeld is ontruimd. De wedstrijd gaat vanavond niet door, wegens 'concrete dreiging voor heel Hannover'. Ook zouden zich enkele verdachte personen opgehouden hebben in de buurt van het stadion.

Foto: ANP
Foto: ANP


Ook zou een verdacht koffertje gevonden zijn, maakte de politie in Duitsland rond half acht bekend. Het stadion is inmiddels ontruimd. Eerder was er een melding over een verdacht pakketje. Volgens een woordvoerster van de Duitse politie heeft onderzoek inmiddels uitgewezen dat het om een ongevaarlijk pakketje ging.
 


 

Er was geen ontkomen aan, zegt verslaggever Thomas Schuurman, die ter plekke is. "We zaten een hapje te eten in de perskamer net buiten het stadion en werden zeer resoluut naar buiten gedirigeerd. Je weet het niet: is er iets gevonden? Is het vals alarm? Je krijgt gewoon heel weinig te horen van de politie, net buiten het stadion. De politie is helder: we moeten steeds verder van het stadion af staan." 

De ontruiming verliep betrekkelijk rustig, voor zover Schuurman dat heeft meegekregen. Wel kijken mensen verdwaasd om zich heen. "Van tevoren zijn we tot drie, vier vijf keer toe zwaar gefouilleerd, honden die je tassen doorzochten, maar blijkbaar is er toch ergens iets doorheen geglipt, met als gevolg dat iedereen nu buiten staat. De tas met al mijn spullen staat nog in het stadion; laptop, opnameapparatuur et cetera, ik kan er op dit moment niet bij, dus ik sta hier een beetje met 'wat nu?'"

 

Geen paniek
De ministers Edith Schippers (Sport) en Jeanine Hennis (Defensie) hebben het stadion inmiddels al verlaten. Ze werden rond kwart over zeven door de Duitse beveiliging gemaand het stadion te verlaten. De ministers zijn inmiddels op weg naar het vliegveld. Volgens de woordvoerster van minister Hennis was er geen sprake van paniek op het moment dat de Nederlandse delegatie gevraagd werd het stadion te verlaten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen