Sport17 nov '15 21:35Aangepast op 17 nov '15 22:54

Ontruiming stadion Hannover | Liveblog

Auteur: Thijs Baas

Het stadion in Hannover waar vanavond de oefeninterland Duitsland - Nederland zou worden gespeeld is ontruimd wegens 'concrete dreiging voor heel Hannover'. De ontruiming verliep betrekkelijk rustig, meldt verslaggever Thomas Schuurman. Hij was bij het stadion op het moment dat werd overgegaan tot ontruiming. Lees hieronder de liveblog.

Foto: ANP
Foto: ANP

22:53 | Een explosievenhond van de Duitse politie is aangeslagen op een verdacht pakketje in een trein in het centraal station van Hannover. Experts zijn nog steeds in de trein bezig, een deel van het station blijft afgesloten, aldus de publieke omroep NDR.

22:35 | De politie blijft vannacht massaal aanwezig in Hannover. Dit heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken van Nedersaksen laten weten. Minister Boris Pistorius wil dat de mensen zich veilig voelen. De inwoners van de hoofdstad van Nedersaksen wordt geadviseerd thuis te blijven.

22:30 | Ook de aandelenmarkten in New York werden vanavond beïnvloed door berichten over een nieuwe terreurdreiging in Duitsland: ze zijn vrijwel vlak geëindigd nadat in Hannover de vriendschappelijke voetbalwedstrijd Duitsland-Nederland wegens een naar later bleek loos bomalarm werd afgelast. Eerder stonden de graadmeters nog op winst.

22:15 | Bert van Oostveen noemt het 'triest en treurig' dat het Nederlands elftal dinsdagavond niet tegen Duitsland in Hannover kon oefenen. "We wilden niet wijken voor terreur'', reageerde de directeur betaald voetbal van de KNVB. "Maar sinds vrijdag weten we al dat dit niet altijd lukt'', verwees hij naar de aanslagen in Parijs.

22:02 | De KNVB is geschrokken van de situatie in Hannover en betreurt het dat een mooie wedstrijd niet door kon gaan, meldt de voetbalbond op zijn site

21:55 | De tip over de terreurdreiging zou al dertig uur voorafgaand aan de wedstrijd zijn doorgegeven door de Franse Veiligheidsdienst, meldt Bild op basis van 'betrouwbare bronnen'.

21:45 | Er is geen springstof gevonden in Hannover. Dit zei de minister van Binnenlandse Zaken van Nedersaksen, Boris Pistorius (SPD), dinsdagavond. In de Duitse pers deden eerder op de avond berichten de ronde over explosieven in een ambulance of in een koffer.

21:40 | Op Wembley is om negen uur het emotioneel beladen oefenduel tussen Engeland en Frankrijk begonnen, anderhalf uur nadat de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland in Hannover werd afgelast vanwege terreurdreiging. De wedstrijd in Londen staat in het teken van de bloedige aanslagen afgelopen vrijdag in Parijs.

21:35 | In de loop van dinsdagavond kwamen er steeds meer aanwijzingen binnen voor een aanslag in Hannover. Daarom is na zorgvuldig overleg besloten de interland Duitsland - Nederland af te zeggen. Dit heeft de Duitse minister van Binnenlandse Zaken, Thomas de Maizière, dinsdagavond gezegd tijdens een persconferentie in Hannover.

21:25 | De politie van Hannover heeft een deel van het centraal station afgezet wegens de vondst van een verdacht pakketje. Dit heeft de politie van Hannover gemeld op haar Facebook-pagina.

21:15 | De wedstrijd is afgelast en het stadion ontruimd wegens 'concrete dreiging voor heel Hannover'. Ook zouden zich enkele verdachte personen opgehouden hebben in de buurt van het stadion. 

21:10 | De in groten getale toegestroomde journalisten worden zeer streng gecontroleerd bij de ingang van het ministerie van Binnenlandse Zaken van Nedersaksen in Hannover. De persconferentie begint pas als alle verslaggevers de veiligheidscontroles zijn gepasseerd.

21:00 | De ministers Edith Schippers (Sport) en Jeanine Hennis (Defensie) verlieten het stadion al in een vroeg stadium. Ze werden rond kwart over zeven door de Duitse beveiliging gemaand het stadion te verlaten. De ministers zijn inmiddels op weg naar het vliegveld. 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen