Sport26 mei '15 11:03

‘Dit is je ultieme droom’

Auteur: Marjan van den Berg

De Oranjevrouwen zijn in Canada begonnen met hun voorbereiding op het WK. Spits Vivianne Miedema hoopt dat het haar lukt te voldoen aan de verwachtingen en verheugt zich enorm op de sfeer.

Vivianne Miedema. Foto: ANP
Vivianne Miedema. Foto: ANP

Het WK gaat van start op 7 juni. Gisteren hadden de Nederlandse voetbalsters hun eerste training in Toronto.

“Ik denk dat het vooral weer even automatismen oppakken is”, zegt de 18-jarige Vivianne Miedema, die in de competitie speelt voor Bayern München. “Je bent toch een tijdje niet bij elkaar geweest. We zijn nu als groep net helemaal bij elkaar. Daar ben je dan heel even mee bezig. Voor de rest is het gewoon een kwestie van fit blijven.”

Miedema hoopt voor Oranje op een plek bij de eerste drie Europese landen “en voor mezelf dat ik inderdaad die rol ga krijgen in het team waarvan iedereen verwacht dat ik hem moet hebben. Dan is mijn WK toch wel geslaagd”.

Positieve energie
Dat zij ‘de Messi van het vrouwenvoetbal’ is genoemd, levert haar geen extra druk op, zegt ze. “Ik weet wat ik kan, ik weet wat het team aan me heeft en ik weet ook wat ik aan het team heb. Ik hoop gewoon dat ik een goed WK neerzet. En ik denk dat ik alleen maar positieve energie uit vergelijkingen kan halen.”

Miedema kijkt zeer uit naar de uitverkochte wedstrijd tegen gastland Canada, op 16 juni. “Ik ga er wel van uit dat dat een heel mooie wedstrijd gaat worden. Op voetballend gebied, maar ook qua sfeer in het stadion.”

 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen