Sport21 aug '13 10:28Aangepast op 21 aug '13 11:37

Amsterdam wil speelstad EK 2020 zijn

Auteur: BNR Webredactie

Als het EK Voetbal in 2020 mogelijk naar Nederland komt, wil Amsterdam een speelstad zijn. Dit heeft het stadsbestuur per brief aan de KNVB laten weten.

De gemeente kijkt met trots terug op het voetbalfeest in mei dit jaar, toen de finale van de Europa League in de Amsterdam ArenA werd gespeeld. "Dit smaakt naar meer'', laat wethouder Eric van der Burg (sport) weten. "Het EK Voetbal past bij een voetballand zoals Nederland, en waar kan dit mooier dan in de Amsterdam ArenA?''

Het EK 2020 wordt in 13 verschillende landen gehouden. De KNVB heeft al aangegeven zich kandidaat te willen stellen voor de organisatie van een klein deel.

Slim
Sport- en sponsoradviseur Frank van den Wall Bake noemt het op BNR een slimme stap dat Amsterdam zich wil aanmelden als speelstad. "We kunnen toch wel concluderen dat Nederland op voetbalgebied tot de beste 13 landen in Europa behoort."

De kans dat Amsterdam de finale mag organiseren acht hij klein. "De finale en de twee halve finales worden allemaal in één finale gespeeld. Dat heeft meneer Platini bepaald. Wie dat gaat krijgen? Ik denk dat dat toch naar een groot voetballand als Duitsland of Engeland gaat."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen