Sport15 aug '13 12:52

Rob Jansen: Van Ginkel wilde alleen naar Ajax

Auteur: Karin Backx

Marco van Ginkel, die onlangs Vitesse verliet voor Chelsea, wilde aanvankelijk alleen naar Ajax. Dat zegt spelersmakelaar Rob Jansen van SportPromotion, die verantwoordelijk was voor de transfer van Van Ginkel bij BNR Paul van Liempt.

Als zaakwaarnemer was onze eerste intentie om Marco van Ginkel te adviseren om absoluut nog in Nederland te blijven, laat Jansen weten over het transfertraject van de 20-jarige middenvelder.

"Mijn broer deed de begeleiding van Marco. En dan was Ajax de beste tussenstap, omdat de jongen het zelf ook wenste. Ajax wilde dat ook heel graag."

Bijzonder veel geld
De Amsterdamse club heeft volgens Jansen ook flink geboden voor Marco van Ginkel. "In Nederlandse begrippen en in de nieuwe structuur van Ajax ging het om bijzonder veel geld. De speler wou alleen maar naar Ajax, niet eens naar een andere club."

"Het bedrag wat Vitesse zou hebben gekregen, zit niet eens zo ver af van het Chelsea-verhaal. Dus het is niet eens zo'n groot verschil. Maar doordat Chelsea een enorme grip heeft op Vitesse, wordt er druk uitgevoerd op de speler. Ze willen hem hebben."

Psychologische factoren
"Dan zou je kunnen zeggen: 'dan zeg je toch nee!', maar we hebben hier te maken met een jongen die nog twee jaar heeft en die een volgende stap moet maken. Er is een bepaalde druk natuurlijk wel vanuit een club voor een speler van 'ja nee, wat nee?'"

Ook gaan veel psychologische factoren een rol spelen volgens Jansen. "Dan gaat die jongen toch kennismaken met Chelsea. Komt in de grote wereld van Chelsea terecht. En krijgt daar wel een bepaald vertrouwen uit wat tot op heden, moet ik ook eerlijk zeggen, wel klopt. Wat ze tot op heden aan hem hebben gezegd, is waar."

Begin juli tekende Marco van Ginkel het vijfjarig contract bij Chelsea.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen