Sport5 nov '15 17:18

'Formule 1-team Max Verstappen volgend jaar toch met Renault-motoren'

Auteur: Sam de Voogt

Een zoektocht van de Formule 1-zusterteams Red Bull en Toro Rosso naar een nieuwe motorleverancier leverde niets op. Nu gaan ze hoogstwaarschijnlijk toch weer in zee met Renault, zonder de naam van de Franse motorfabrikant te gebruiken.

Als de nieuwe deal doorgaat, krijgen de twee teams van Red Bull de mogelijkheid de motoren zelf door te ontwikkelen, zegt Mark Koense van RTL GP Magazine. Daarom zullen de motoren niet de naam dragen van Renault. De teams zeiden eerder dit seizoen de samenwerking met de Fransen op omdat de motoren bijna wekelijks voor problemen zorgen.

 

Maar de zoektocht naar een nieuwe leverancier leverde niets op. Een mogelijke deal met Mercedes liep niet goed af, terwijl Ferrari de concurrent niet competitief wil maken. Koense: "Ze moeten nu met hangende pootjes terug naar Renault. Ze zijn uit het vliegtuig gesprongen zonder parachute in de hoop er onderweg eentje tegen te komen."

Verstappen voor Ferrari-motoren?
De deal is mogelijk maar een compromis dat een jaar duurt. Volgens Koense gaat het gerucht gaat dat Ferrari daarna, in 2017, alsnog motoren wil gaan leveren aan Red Bull en Toro Rosso, in ruil voor Max Verstappen. Het jonge Nederlandse toptalent komt nu uit voor dat laatste team, en rijdt dit seizoen ondanks de technische problemen zeer verdienstelijk met twee 4e plekken als hoogtepunten. Hij staat momenteel tiende in de stand om het wereldkampioenschap, dat al is geclaimd door Lewis Hamilton. Verstappen staat ruim boven zijn teamgenoot Carlos Sainz.

De 18-jarige Nederlander is dan ook een van de meest gewilde coureurs van dit moment, zegt Koense. "Mercedes is geinteresseerd, en Red Bull wil hem graag naar het eerste team laten doorstromen. Maar toch lijkt Ferrari nu goede kaarten in handen te hebben om hem in te lijven, dankzij de motoren."

Gerelateerde artikelen