Sport30 sep '13 18:02Aangepast op 23 aug '16 14:20

Crowdfunding trekt sponsor over de streep

Auteur: Marjan van den Berg

Crowdfunding bewijst opnieuw zijn kracht, deze keer in de schaatssport.

Sinds half augustus waren de Belgische schaatser Bart Swings en zijn coach Bart Veldkamp via crowdfunding op zoek naar geld om het olympische seizoen door te komen. En met succes: alle aandacht heeft geleid tot een nieuwe hoofdsponsor: het meubelbedrijf Stressless.

Volgens Veldkamp reageerde Stressless heel enthousiast op zijn crowdfunding-initiatief. “De sponsor had het op een gegeven moment gezien en ik had ook contact met ze gezocht en gezegd: kijk eens waar we mee bezig zijn, is het wat voor jullie? Toen hebben ze eigenlijk heel enthousiast gereageerd en gezegd: hoeveel heb je opgehaald? Dat bedrag verdubbelen wij nu. En met de marketing kijken we nog wel even hoe we het invullen, maar we vinden het zo leuk.”

Fans
Meer gesprekken volgden en het enthousiasme nam toe. Juist de crowdfunding sprak het bedrijf aan, zegt Veldkamp. “Het had een hoog sympathie-gehalte, vonden ze. Ze vonden het passen bij hun idee. Ook het feit dat je je fans betrekt. Fans zijn voor hun natuurlijk - marketing-technisch gezien - potentiële klanten. Dus het mes snijdt aan twee kanten.”

Bedragen wil Veldkamp niet noemen, “maar we zijn in ieder geval zo ver dat we zonder al teveel stress de winter in kunnen”.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen