Sport13 apr '15 10:54

Endt kijkt voetbal | Genoten van Sam Larsson

Auteur: Pieter van den Akker

David Endt neemt vanaf vandaag elke maandag het voetbal van het weekend door. Voor deze eerste editie heeft hij maar liefst zes wedstrijden gezien. Het hoogtepunt? SC Heerenveen-AZ, met één absolute uitblinker: Sam Larsson.

Foto: ANP - David Endt over Larsson: "Een mooie techniek, altijd doelgericht. Verticaal spelend, noem ik dat."
Foto: ANP - David Endt over Larsson: "Een mooie techniek, altijd doelgericht. Verticaal spelend, noem ik dat."

"Ik heb genoten", vertelt Endt. "Ik heb een heel goede keuze gemaakt om naar Heerenveen-AZ te gaan. AZ kwam na 48 seconden al op 1-0 en meteen was de wedstrijd aangestoken. Daar kan geen bluswater meer tegenop. Het was een fantastische partij met één flonkerende, briljante uitblinker: Sam Larsson. 22 jaar uit Gothenburg en een juweel van een voetballer. Een speler die dingen laat gebeuren. Een mooie techniek, altijd doelgericht. Verticaal spelend, noem ik dat."
 

Megalomaan Munsterman-denken
Ondertussen worden de problemen bij FC Twente groter en groter, weet ook Endt. “’Het megalomane Munsterman-denken dat ze hebben getoond en leidde tot financiële doping brengt ze nu aan de rand van de afgrond. Ik vind het al knap dat ze van Go Ahead, dat ook in nood zit maar op een andere manier, hebben kunnen winnen.”

Johan Cruijff komt binnenkort naar Amsterdam om de onrust bij 'Endt's' Ajax op te lossen. “Hij was indertijd juist weer vertrokken omdat hij dacht dat alle posities goed bezet waren. Het is eigenlijk een diskwalificatie van de leiding - of dat nou een technisch hart of de directie is of wat dan ook – dat hij weer terug moet komen. Hij bagatelliseert het vanmorgen in zijn column en vertelt meer over zijn reisje naar Tanzania. Maar het rommelt wel en er is veel onvrede en ook onkunde op de Toekomst."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen