Sport8 nov '13 13:24

Dom krijgt prominente rol

Auteur: BNR Webredactie

De Tour de France start in 2015 niet onder de Dom, maar dat de toren in Utrecht een prominente rol krijgt, is duidelijk. Dat zegt burgemeester Aleid Wolfsen.

De burgemeester hield een persconferentie naar aanleiding van het feit dat Utrecht de start van de Tour de France 2015 toegewezen heeft gekregen. "De beelden van de stad zullen de hele wereld overgaan'', zei Wolfsen trots. Hoe de start er precies uit komt te zien en hoe het parcours zal lopen, wordt op 28 november bekendgemaakt.

Verbouwingen
In Utrecht worden station, Vredenburg en omgeving Catharijnesingel op dit moment grondig verbouwd. Wolfsen belooft dat de infrastructuur van de stad in 2015 goed geregeld zal zijn: "Het wordt een mooi glad parcours, dat er pico bello bij zal liggen'', zei hij.

Wolfsen had donderdagavond een afrondend telefoongesprek met Tourdirecteur Christian Prudhomme. "Hij zei dat zij net zo blij zijn met Utrecht als wij zijn met de start''. Volgens de burgemeester zei Prudhomme - in het Nederlands - tegen Wolfsen: "Dank je wel''.

Gerelateerde artikelen