Sport20 jul '15 17:41

Van Praag wordt definitief geen FIFA-baas

Auteur: Thijs Baas

Michael van Praag gaat zeker niet de strijd aan om het FIFA-voorzitterschap. Dat zegt hij tegen BNR. Bij de vorige stemming, die werd gewonnen door de zittende voorzitter Sepp Blatter, had de KNVB-voorzitter nog wel de ambitie om baas te worden van de wereldvoetbalbond. "Ik denk dat er nu andere mensen zijn die op zullen staan."

Al-Hussein (L) en Van Praag. Archieffoto ANP
Al-Hussein (L) en Van Praag. Archieffoto ANP

De FIFA krijgt op 26 februari 2016 een nieuwe voorzitter, meldde de huidige baas Sepp Blatter vandaag. De verkiezing is een stuk later dan gedacht, eerder werd nog uitgegaan van eind december. Wie er dan bereid zijn om de strijd aan te gaan om het FIFA-voorzitterschap, weet Van Praag nog niet. "Ik denk dat het ook van belang is om nog eens goed te kijken wie de meeste kans heeft om het te worden en dat zullen we moeten afwachten."
 


 

Van Praags raadt zijn voormalig opponent prins Ali Bin Al Hussein van Jordanië overigens ten strengste af om zich nogmaals te mengen in de race. "Als je één keer die race hebt gedaan en niet hebt gewonnen, dan denk ik niet dat je je opnieuw moet kandideren, dat lijk me niet verstandig."

Vandaag bleek ook dat er een taskforce wordt opgetuigd, met elf mensen die de integriteit onder de loep gaan nemen.

Gerelateerde artikelen