Sport5 jan '15 07:34

Geen natuurijs in zicht, maar de kunstijsbanen draaien een topseizoen

Auteur: BNR Webredactie

De kunstijsbanen in Nederland draaien een goed seizoen. Bij veel banen is het véél drukker dan de afgelopen jaren. Sommige banen stevenen zelfs af op een bezoekersrecord, zoals Thialf in Heerenveen, de Silverdome in Zoetermeer en de Jaap Edenbaan in Amsterdam. Dat blijkt uit een rondgang van BNR.

Foto: ANP
Foto: ANP

De Jaap Edenbaan, de oudste 400 meterbaan van het land, noteert bovendien meer inschrijvingen op de schaatsschool. Verslaggever Laurens Boven ging er zondag een kijkje nemen. "Het is hartstikke druk op de baan."

Succes Sotsji
Dat kan Joris Wouters, communicatiechef bij de Jaap Edenhal, beamen. "Ik denk dat we 5, 6, 7 procent groei hebben ten opzichte van vorig jaar." Hoe dat komt? "Als je kijkt naar het jeugdschaatsen bijvoorbeeld, kan je niet uitsluiten dat het succes in Sotsji daar een ontzettend impact op heeft gehad." Dat succes inspireert de jongeren, gelooft Wouters.

"Schaatsen is toch Nederlandse cultuur", gaat hij verder. "Je ziet dat ouders dat van hun ouders hebben geleerd en het graag weer doorgeven aan hun kinderen."

Schoolschaatsen
Wouters wijst er dan op dat er in samenwerking met de gemeente Amsterdam ook een schoolschaatsprogramma is opgezet. Ook dat zal hebben bijgedragen aan de toenemende aantallen (jonge) schaatsers.
 


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen