Sport23 nov '12 15:21Aangepast op 23 nov '12 15:37

Liever een Avondje NAC dan een 'tell sell garantie'

Auteur: Pieter van den Akker

In Breda willen de supporters geen geld terug, maar met bier overgoten 'Avondjes NAC'. De fans zien veel liever drie punten dan de niet-goed-geld-terug garantie die de club nu garandeert.

De Bredase voetbalclub, die met grote financiële én sportieve problemen kampt, maakte vrijdag bekend dat wie nu een halve seizoenkaart bestelt, zijn geld terugkrijgt als NAC op de ranglijst zestiende of lager eindigt. NAC garandeert hiermee dat de selectie dit seizoen bij de eerste 15 ploegen in de eredivisie eindigt, zo valt te lezen op de website van de club.

'Loyaliteit niet beloond'
Volgens Leon Deckers van de supportersvereniging Breda Loco's is het maar zeer de vraag of de fans zitten te wachten op zo'n belofte. "De supporters willen gewoon het beste voor de club", reageert hij.

Er zitten wel wat haken en ogen aan de regeling, zegt Deckers. “Ik moet bijna zeggen dat ik ‘helaas’ al een seizoenkaart heb. Dus die korting gaat niet voor mij op. Die geldt niet voor supporters die al een seizoenkaart hebben, de wat loyalere supporters. Die worden niet beloond voor hun loyaliteit. Het klinkt niet echt respectvol voor de supporters die er op dit moment al zitten'.

Hij legt uit: "Het zijn nu 'nieuwe' supporters die komen. Mensen die in voorgaande jaren zijn afgehaakt, worden daarvoor eigenlijk beloond. Dat is misschien een verkeerd signaal. Een deel van de supporters denkt daar zo over."

Slecht voetbal, vol stadion
Of de actie meer bezoekers naar het Rat Verlegh Stadion zal trekken? Deckers: "NAC is een beetje een vreemde eend in de bijt. Er zijn natuurlijk wel wat lege plekken in het stadion. Maar we staan bijna onderaan en toch zijn er van de 19 duizend stoelen slechts 2 duizend onbezet. Dat is eigenlijk een heel goed ‘getal’ in de eredivisie. Wat dat betreft is NAC een heel rare club. Het voetbal is heel slecht, het is niet leuk om naar te kijken, maar toch blijven de mensen gewoon naar het stadion komen.”

Toch snapt Deckers wel waarom de club met de 'tell sell garantie' op de proppen komt. "Extra inkomsten zijn natuurlijk altijd welkom. Er komt geld in het laatje, maar wat NAC hier met name mee wil is een positieve wind door de club laten waaien. Dat doen ze door op een opvallende manier zeer veel vertrouwen uit te spreken over de goede afloop van het seizoen. Dat is eigenlijk het signaal dat ze hiermee afgeven."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen