Sport10 mrt '12 22:37

Dost schroeft doelpuntenaantal op

Auteur: Pieter van den Akker

Mede dankzij 2 goals van de topscorer van de Eredivisie, Bas Dost, heeft Heerenveen zaterdag van Excelsior gewonnen. De Friezen wonnen thuis met 4-2.

Dost schroefde zijn doelpuntenaantal op naar 22. Daarmee staat hij nu twee goals voor op FC Twente-spits Luuk de Jong, die morgen in actie komt.

De Friese doelpunten kwamen verder op naam van de verdedigers Jeffrey Gouweleeuw en Ramon Zomer. Voor Excelsior opende Mitchell te Vrede in de 4e minuut nog wel verrassend de score (0-1). Ook Roland Alberg (3-2) trof doel namens de Rotterdammers.

Heracles-ADO: 0-2
ADO Den Haag heeft de eerste overwinning in 2012 binnen. In Almelo versloeg de Haagse club zaterdag in een tegenvallend duel Heracles met 2-0. Jens Toornstra en invaller Charlton Vicento tekenden voor de doelpunten. Doelman Gino Coutinho, die met enkele fraaie reddingen Heracles van doelpunten afhield, was de uitblinker.

FC Groningen-Vitesse: 1-3
FC Groningen is geen schim meer van de ploeg die zich voor de winterstop overtuigend kandidaat stelde voor deelname aan de volgende editie van de Europa League. De formatie leed zaterdag voor eigen publiek tegen Vitesse de vijfde nederlaag in de laatste 6 duels (1-3). FC Groningen gaat daardoor voorlopig niet meer als subtopper maar als middenmoter door het leven.

Crisis
 "Ja, je kan zeggen dat het crisis is'', erkende FC Groningen-trainer Pieter Huistra nadat zijn spelers door de eigen supporters waren uitgefloten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen