Sport8 mrt '12 18:04

Fowler haalt neus op voor 120 euro per week

Auteur: Harmen Simon Teunis

De 36-jarige oud-Liverpool speler Robbie Fowler stond op het punt zijn rentree te maken op de Engelse voetbalvelden bij Blackpool. Totdat hij zijn contract onder ogen kreeg, met daarop een salaris van 100 pond per week.

Fowler trainde al ruim een week mee met de selectie van Blackpool dat in de Engelse Championship speelt. Hij was op zijn zachtst gezegd 'not amused' toen hij het aanbod van voorzitter Karl Oyston te zien kreeg.

Bovenop het weeksalaris zou hij nog wel bijna 6.000 euro per gespeelde wedstrijd krijgen. Maar de 36-jarige spits is nog lang niet fit genoeg om een wedstrijd te spelen.

Zo is het leven
De baas bij Blackpool, Ian Holloway, heeft nog twee andere spitsen tot zijn beschikking met de ook niet al te jonge Kevin Philips (38) en Brett Ormerod (35) en was vrij nuchter over het mogelijke contract van Fowler. "Als het niet door gaat, zal ik teleurgesteld zijn. Maar zo is het leven."

Fowler groeide tijdens zijn tijd bij Liverpool uit tot een van de beste spitsen in Engeland. Naast Liverpool speelde hij nog voor Leeds, Manchester City Cardiff City en Blackburn Rovers. In Australië kwam hij nog uit voor North Queensland Fury en Perth Glory. Zijn meest recente wedstrijden speelde hij voor het Thaise Muangthong United. 

Gerelateerde artikelen