Sport18 feb '15 13:51Aangepast op 18 feb '15 17:24

Video | Racistische Chelsea-fans in Parijse metro

Auteur: BNR Webredactie

Chelsea heeft in een verklaring de eigen supporters veroordeeld die dinsdag een zwarte man herhaaldelijk uit de metro duwden en ondertussen zongen ''we're racist, and that's the way we like it.''

Screenshot
Screenshot

Het incident vond plaats in de Parijse metro rond de Champions League-wedstrijd van dinsdag tegen Paris Saint-Germain en werd gefilmd door een omstander, die het online zette.

Verwerpelijk
"Dit soort gedrag is verwerpelijk en heeft geen plaats in het voetbal of de maatschappij'', zei de club in een verklaring. "We steunen alle juridische maatregelen tegen de betrokkenen en zullen - als betrokkenheid bij Chelsea met seizoenkaarten of lidmaatschappen kan worden aangetoond - stadionverboden uitdelen.''

 

De Parijse politie heeft laten weten geen aangiften te hebben ontvangen, maar het incident op basis van de videobeelden wel te onderzoeken in samenwerking met Britse collega's. In Parijs waren dinsdag tien Britse agenten aanwezig om ongeregeldheden met Chelsea-fans te voorkomen. "Als er aanleiding is om een onderzoek te starten zal het niet moeilijk zijn om de betrokken personen te identificeren, aangezien de gezichten duidelijk gefilmd zijn'', zei een woordvoerder.

In het filmpje op de website van The Guardian probeert een zwarte man in de bomvolle metro te stappen op station Richelieu-Drouot, maar hij wordt herhaaldelijk teruggeduwd. Voor de eerste wedstrijd in de achtste finale van de Champions League waren zo'n 2000 Engelsen afgereisd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen