Sport31 okt '12 11:43

NAC draait nieuw verlies van 1,2 miljoen euro

Auteur: Pieter van den Akker

NAC Breda heeft de zoveelste financiële tegenvaller voor de kiezen gekregen. De club maakte woensdag bekend het seizoen 2011-2012 te hebben afgesloten met een verlies van 1,2 miljoen euro.

Daardoor is de schuld van NAC opnieuw groter geworden. Die is gestegen van 11,1 naar 12,3 miljoen euro, bijna net zo groot als de jaarlijkse omzet. "Dat is natuurlijk zorgelijk'', bekent algemeen directeur Stefaan Eskes.

Vorig jaar 7,5 miljoen verlies
Vorig jaar moest NAC een verlies van liefst 7,5 miljoen euro incasseren. De eredivisieclub uit Breda heeft afgelopen seizoen van alles gedaan om de financiële huishouding beter op orde te krijgen. De verwachte sponsorinkomsten en tv-gelden zijn echter niet volledig binnengehaald. Ook het faillissement van projectontwikkelaar HEJA, waar NAC ruim 1 miljoen euro van zou krijgen, was een fikse tegenvaller voor de voetbalclub.

"Ik vertrouw op de eerder ingezette koers'', aldus Eskes. "De komende maanden sturen wij echter nog stringenter op kosten en baten.'' NAC, dat onlangs het 100-jarig bestaan vierde, werkt bovendien aan een plan waarbij leningen van externe geldschieters worden omgezet in aandelen.

Degradatiezorgen
Ook in sportief opzicht heeft NAC allesbehalve de wind in de zeilen. De Bredanaars staan momenteel op de zestiende plek en hebben nog maar twee overwinningen behaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen