Sport2 nov '15 10:38Aangepast op 2 nov '15 13:31

Ziggo Sport biedt geen Champions League

Auteur: BNR Webredactie

Ziggo biedt vanaf 12 november op kanaal 14 een nieuw, gratis, sportkanaal aan zijn 4 miljoen abonnees aan, maar Champions League-voetbal is er niet op te zien.

Het nieuwe kanaal zendt grote sportevenementen uit binnen- en buitenland uit, zoals EK en WK-kwalificatiewedstrijden, de Spaanse/Portugese competitie, de Formule 1, NBA-basketbal, golf, hockey, tennis en atletiek. Ook zijn er films en documentaires te zien, en een wekelijkse talkshow, Peptalk, met gastheer Jack van Gelder.

De sportzender is een direct gevolg van de nieuwe mogelijkheden die zijn ontstaan door de fusie van UPC en Ziggo, laat het bedrijf weten.

SBS
Het was de vraag of Ziggo de Champions Leaguewedstrijden live zou gaan uitzenden. Dat blijkt nu niet het geval. Ziggo's betaalzender Sport 1 zendt die wedstrijden wel uit. Omdat de rechten om ze live op het open net uit te zenden bij SBS liggen, mag Ziggo de wedstrijden niet gratis aanbieden op de nieuwe zender.

Klanten binden
De bedoeling achter de gratis sportzender is nieuwe klanten binden, zei de directeur van het bedrijf, Baptiest Coopmans, bij de presentatie. Dat is ook nodig, want Ziggo heeft bij de fusie met UPC flink wat klanten verloren. Coopmans zei onderzoek te hebben gedaan naar de klantenkring en herleidde hieruit dat sport een goede manier is om klanten te werven. Daarom heeft het bedrijf ervoor gekozen tientallen miljoenen te investeren in de nieuwe zender. Coopmans wilde zich niet uitlaten over het precieze geïnvesteerde bedrag en hoe die precies te gaan terugverdienen.

Naast Jack van Gelder zullen ook Rob Kamphues, Frank Evenblij, Willem van Hanegem en Youri Mulder als presentatoren op de zender te zien zijn.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen