Sport31 okt '12 10:37

NOC*NSF-baas: Spelen '28 nog niet van de baan

Auteur: Thijs Baas

Nederland kan nog altijd de Olympische Spelen van 2028 organiseren. Als de komende jaren het draagvlak onder de bevolking groeit, kunnen de olympische plannen zo weer uit de kast gehaald worden.

Dat zegt Gerard Dielessen van de Olympische sportkoepel NOC*NSF in BNR Paul van Liempt. "Als je kijkt naar de timeline, dan is het zo dat er in de tweede helft van het decennium een bid moet komen. Dus we hebben nog heel veel jaar de tijd. Laten we de discussie voeren vanaf 2016.

"Die olympische droom heeft de afgelopen tien jaar al heel veel tot stand gebracht. We moeten toch kijken hoe we die olympische inspiratie en ambitie nieuwe vorm kunnen geven en dat we alsnog een bid doen. We hebben altijd gezegd dat als het draagvlak ontbreekt voor een miljardenproject, het niet aan ons is om te zeggen dat de Spelen er wél moeten komen." 

Ondanks de uitgebreide aandacht voor breedtesport in het regeerakkoord, vindt Dielessen het dan ook jammer dat de olympische droom zo definitief geschrapt is. "Ik had veel liever gezien dat die ambitie nog steeds klip en klaar in het regeerakkoord had gestaan. Maar we hebben wel begrip voor het feit dat de ambities even op de lange baan geschoven worden als er 15 miljard euro moet worden bezuinigd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen