Sport14 feb '13 08:12Aangepast op 14 feb '13 11:56

Pistorius schiet vriendin dood

Auteur: BNR Webredactie

De Zuid-Afrikaanse politie beschuldigt de paralympische atleet Oscar Pistorius van moord. Hij heeft in zijn huis in Pretoria zijn vriendin doodgeschoten.

Volgens de politie waren 26-jarige Pistorius en zijn vriendin de enige aanwezigen in huis op het moment van de schietpartij.

Volgens persbureau Reuters heeft Pistorius in de nacht van woensdag op donderdag vier keer op zijn 30-jarige vriendin geschoten. Ze werd in haar hoofd en arm geraakt. Via plaatselijke media werd gesuggereerd dat de atleet zijn vriendin mogelijk had aangezien voor een inbreker.

Wapens
In Zuid-Afrika dragen veel mensen een wapen om zichzelf te beschermen. Gewelddadige criminaliteit komt in het land relatief vaak voor. Volgens de BBC gelden er in Zuid-Afrika wel strenge procedures rond de verstrekking van wapenvergunningen.

De 26-jarige Pistorius was de eerste atleet die met twee geamputeerde benen meedeed aan de Olympische Spelen. In 2012 haalde hij in Londen de halve finales op de 400 meter. Vanwege een aangeboren afwijking werden zijn onderbenen geamputeerd toen hij amper een jaar oud was. In zijn land Zuid-Afrika is Pistorius enorm populair.

Gerelateerde artikelen