Sport29 jan '15 10:39Aangepast op 30 jan '15 00:32

Corendon geeft Blokhuijsen laatste waarschuwing

Auteur: Pieter van den Akker

Team Corendon stopt met sponsoring van Jan Blokhuijsen als er een nieuw incident rondom de schaatser plaatsvindt. Die laatste waarschuwing aan het adres van Blokhuijsen komt van manager Martin de Boer van de Corendon-sportteams.

Foto: ANP - Jan Blokhuijsen
Foto: ANP - Jan Blokhuijsen

De Boer gaat in gesprek met BNR's Paul van Liempt in op het slechte seizoen van Blokhuijsen, dat zich kenmerkt door akkefietjes. Zo is er weinig chemie tussen hem en de nieuwe teamaanwinst Koen Verweij, rommelde Blokhuijsen met z'n materiaal en ruziede hij openlijk met trainer Jan van Veen voor het oog van de draaiende NOS-camera. Dat gebeurde op het NK rondom de 10 km die hij liet schieten omdat het niet liep.

Verantwoordelijkheid
Inmiddels is Blokhuijsen duidelijk gemaakt dat hij zich moet voegen naar de wensen van de sponsor, zegt De Boer.
 

Blokhuijsen moet zich houden aan bepaalde gedragsregels, aldus De Boer. "Die zijn heel simpel. Neem nou wat er gebeurd is met Jan van Veen met die ruzie die openlijk op tv was. Het is team Corendon, onze naam is er aan verbonden. Dus het is heel belangrijk dat dit soort zaken niet voorvallen."

Nog één keer en dan is het voorbij
Of Corendon ook heeft gezegd: als dit nog een keer voorkomt, dan trekken wij ons terug? "Dan volgen er maatregelen ja", antwoordt hij. Welke dat zijn? "Dat we met Jan in gesprek gaan." Is dat een kwestie van een kopje thee drinken of zegt Corendon dan: nog één keer en dan is het voorbij? De Boer: "Ja, dat zijn ook uitspraken die gedaan worden ja."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen