Sport22 okt '14 12:23Aangepast op 22 okt '14 14:30

Tour 2015 gemaakt voor klimmers

Auteur: BNR Webredactie

De Tour de France van 2015 lijkt een strijd te gaan worden tussen de echte klimmers. Bij de presentatie van het routeschema woensdag in Parijs bleek dat er veel aankomsten bergop zijn. Opmerkelijk is vooral het kleine aantal individuele tijdritkilometers. Op de openingsdag in Utrecht (4 juli) is de enige individuele race tegen de klok over 14 kilometer.

Aan begin van de tweede week volgt nog een ploegentijdrit in Bretagne over 28 kilometer, waarna de Tourkaravaan per vliegtuig naar de Pyreneeën gaat. In de slotweek volgt de passage door de Alpen met op de voorlaatste dag de rit naar de L'Alpe d'Huez, beter bekend als de 'Hollandse berg'.

De tweede etappe gaat van Utrecht naar het Zeeuwse werkeiland Neeltje Jans.

Mollema: mooi, spectaculair parcours
Bauke Mollema nam woensdag met blijdschap kennis van het rittenschema. Met veel aankomsten bergop en weinig individuele tijdritkilometers is het dit jaar een prima schema voor de renner van (nu nog) Belkin, die op 4 juli als kopman van Trek Factory Racing aan de start in Utrecht verschijnt. "Het is een heel mooi en spectaculair parcours'', aldus Mollema.

"Het wordt in de eerste week al heel spannend met het korte explosieve klimmetje. En ook de bonificatieseconden zullen wel het nodige tijdverschil opleveren'', verwacht de nummer 10 van de Tour van dit jaar. Het peloton finisht in de eerste week onder meer met venijnige beklimmingen van de Muur van Hoei en de Mur de Bretagne.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen