Sport2 sep '12 17:31Aangepast op 2 sep '12 20:30

Eredivisievoetbal

Auteur: Marjan van den Berg

Gelijkspel was er zondag bij Heerenveen-Ajax. PSV won, met Van Bommel, met ruime cijfers van AZ. Vitesse won van Feyenoord en vierde intussen de rentree van Theo Janssen.

Heerenveen en Ajax speelden met 2-2 gelijk in een wedstrijd met veel fouten en gemiste mogelijkheden.

Thulani Serero bracht Ajax na 13 minuten op 0-1 voorsprong. Alfred Finnbogason strafte na 30 minuten een foutieve terugspeelbal van international Ricardo van Rhijn af. De spits uit IJsland zorgde vlak voor rust ook voor 2-1. Serero maakte in het begin van de tweede helft de gelijkmaker en moest vervolgens met een rode kaart vertrekken omdat hij de doorgebroken Filip Djuricic vloerde.

PSV-AZ
PSV versloeg AZ thuis met 5-1. De bezoekers uit Alkmaar moesten ruim 80 minuten met tien man spelen. Etiënne Reijnen kreeg binnen 8 minuten twee gele kaarten.

Tim Matavz maakte vlak daarna het eerste doelpunt voor PSV, maar Adam Maher bracht AZ weer op gelijke hoogte. In de tweede helft trokken de Eindhovenaren de wedstrijd naar zich toe door doelpunten van Mark van Bommel, Marcelo, Matavz en Atiba Hutchinson.

Voor Van Bommel was het zijn eerste doelpunt in de eredivisie sinds 2005.

FC Twente-VVV Venlo
FC Twente won thuis moeizaam met 1-0 van VVV Venlo, maar het doelpunt viel pas in de blessuretijd: Leroy Fer wist toen een strafschop te benutten.

Verder liet FC Twente weinig zien. Volgens trainer Steve McClaren eiste de wedstrijd van afgelopen donderdag tegen Bursaspor (4-1) zijn tol.

Vitesse-Feyenoord
Feyenoord is niet langer ongeslagen in de eredivisie. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor zondagmiddag met 1-0 bij Vitesse. Het doelpunt kwam op naam van Wilfried Bony, die in de extra tijd scoorde met een schitterende hakbal.

Bij Vitesse stond alles in het teken van de rentree van Theo Janssen. De 'verloren zoon' van de Arnhemse club kreeg in alle opzichten een warm welkom in het Gelredome. Er hingen posters, spandoeken, liedjes en spreekkoren voor de voormalige Ajacied.

Gerelateerde artikelen