Sport31 aug '12 22:41

Atletico Madrid wint Supercup

Auteur: Anne-Greet Haars

Atletico Madrid heeft vrijdag op overtuigende wijze de Europese Supercup veroverd. De winnaar van de Europa League was in Monaco met 4-1 te sterk voor Chelsea, dat afgelopen seizoen de Champions League won.

Image

Radamel Falcao was met een hattrick in de eerste helft de grote man bij de Spaanse club. Atletico Madrid won de Europese Supercup in 2010 ook al.

De 26-jarige Colombiaan maakte zijn reputatie meer dan waar in het Stade Louis II. Falcao tekende de laatste twee seizoenen in totaal voor 30 doelpunten in de Europa League voor FC Porto en Atletico Madrid. Met beide clubs won hij het Europese bekertoernooi. Tegen Chelsea scoorde hij in de 6e, 19e en 45e minuut. De Colombiaan trof in de eerste helft ook nog lat en paal.

Falcao werd de tweede speler na Terry McDermott van Liverpool (1977) met een hattrick in de wedstrijd om de Europese Supercup. Aan de andere kant bleef Fernando Torres, de ex-Madrileen in de spits van Chelsea, volledig onzichtbaar. Atletico Madrid kwam na een uur op 4-0 door Miranda, waarna Gary Cahill de eer van Chelsea redde.

Monaco
De wedstrijd om de Europese Supercup werd voor het laatst afgewerkt in Monaco. In de toekomst vindt de traditionele strijd tussen de winnaars van de Champions League en Europa League in wisselende steden plaats. Praag heeft volgend jaar die eer.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen