Sport14 mrt '14 10:17Aangepast op 14 mrt '14 13:56

Hoeness ziet af van hoger beroep, weg bij Bayern

Auteur: BNR Webredactie

Uli Hoeness vertrekt als voorzitter bij Bayern München. Ook heeft hij ervoor gekozen niet in hoger beroep te gaan tegen zijn celstraf.

"Na overleg met mijn familie heb ik besloten om het vonnis van de rechtbank te accepteren'', laat Hoeness in een verklaring weten. "De belastingontduiking was de grootste fout van mijn leven en ik moet de gevolgen hiervan onder ogen zien. Ik leg met onmiddellijke ingang mijn functies bij Bayern München neer, want ik wil de club geen verdere schade aanbrengen. Bayern München is mijn levenswerk en zal dat altijd blijven. Zolang ik leef, zal ik verbonden zijn met de club. Ik wil iedereen vanuit mijn hart bedanken voor alle steun.''

De oud-voetballer heeft de fiscus voor tenminste 28,5 miljoen euro opgelicht. Hij gaf zichzelf uiteindelijk wel zelf aan bij de belastingdienst, maar dat was niet voldoende om een straf te ontlopen. De 62-jarige Hoeness werd gisteren veroordeeld tot 3,5 jaar cel.

Hoeness zal zijn straf uitzitten in de gevangenis in Landsberg am Lech. Het is nog niet duidelijk wanneer hij precies de cel in moet. De aanklager kan ook nog in beroep gaan en neemt hierover pas komende week een beslissing.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen