Sport19 nov '12 09:24Aangepast op 19 nov '12 19:42

Van der Sar directeur marketing bij Ajax

Auteur: Anne-Greet Haars

Edwin van der Sar start als directeur marketing in het directieteam van Ajax. Daarnaast is Michael Kinsbergen aangesteld als algemeen directeur bij de landskampioen.

De twee heren zullen toetreden tot de directie, die verder uit financieel directeur Jeroen Slop en directeur voetbalzaken Marc Overmars bestaat.

Recordinternational
Van der Sar (42) is met 130 interlands recordinternational van Oranje. Hij beëindigde vorig jaar bij Manchester United zijn voetbalcarrière. De oud-doelman behaalde daarna op het Johan Cruyff Institute het diploma International Master of Sportmanagement. De benoeming van Van der Sar heeft de goedkeuring van Johan Cruijff, de belangrijke adviseur van Ajax die al jaren pleit voor meer oud-voetballers in de leiding van zijn favoriete club.

Potentiële algemeen directeur
De raad van commissarissen van Ajax, onder leiding van Hans Wijers, ziet in Van der Sar een potentiële algemeen directeur. De oud-Ajacied krijgt de tijd om zich onder de hoede van de Amsterdamse zakenman Kinsbergen (54) te ontwikkelen.

"Van der Sar heeft niet alleen een geweldige staat van dienst in het internationale topvoetbal, maar hij bezit tevens het natuurlijk leiderschap en de potentie om op termijn algemeen directeur van Ajax te worden'', zegt Wijers.

BAVA
Kinsbergen en Overmars worden op 31 december tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd tot statutair directeur, Van der Sar treedt als titulair directeur toe tot het team. Vooruitlopend op deze formaliteiten beginnen Kinsbergen en Van der Sar volgende week maandag al met hun werkzaamheden bij Ajax.

De oud-doelman neemt in de directie de plaats over van Henri van der Aat. Die legt eind dit jaar zijn werkzaamheden als commercieel directeur neer.

Uitgebalanceerd
"Met het toetreden van Kinsbergen en Van der Sar hebben wij een uitgebalanceerd directieteam geformeerd'', aldus Wijers. "Veel voetbalkennis, veel zakelijke ervaring, een groot netwerk en allemaal met de instelling om teamprestaties neer te zetten. Kinsbergen gaat de directie en de organisatie de komende jaren leiden en daarnaast Van der Sar begeleiden in zijn verdere ontwikkeling.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen