Sport6 nov '12 07:28Aangepast op 6 nov '12 10:45

Van der Sar directeur bij Ajax

Auteur: Marjan van den Berg

In 1995 wonnen ze samen de Champions League en nu zitten ze samen in de directie: naast Marc Overmars treedt ook Edwin van der Sar toe tot de hoogste gelederen van Ajax.

Oud-international Edwin van der Sar
Oud-international Edwin van der Sar

Edwin van der Sar zou, volgens De Telegraaf, positief hebben gereageerd op het verzoek van de nieuwe raad van commissarissen van de Ajax om de functie van directeur te gaan bekleden.

Directie
Van der Sar zal na dus Marc Overmars (voetbalzaken) als tweede voormalig topvoetballer toetreden tot de directie, die verder uit Jeroen Slop (financieel) en Henri van der Aat (commercieel) bestaat.

De leiding van het beursgenoteerde Ajax wil niet reageren op de voorgenomen benoeming van de recordinternational.

Marathon
Van der Sar keert deze week terug vanuit New York, waar hij de marathon wilde lopen. De 42-jarige oud-doelman werd in het voorjaar al genoemd als nieuwe directeur van Ajax. Hij voldoet aan de eisen van Johan Cruijff, die al jaren pleit voor meer oud-spelers in de leiding van zijn favoriete club.

De 130-voudig international voelde zich destijds nog niet rijp voor die functie.

Frank de Boer
Van der Sar beëindigde anderhalf geleden na 21 seizoenen zijn profloopbaan. De oud-ploeggenoot van trainer Frank de Boer volgde daarna onder meer de International Master of Sportmanagement van het Johan Cruijff Institute.

Keje Molenaar, vertrouweling van Cruijff en lid van de voormalige ledenraad van Ajax, verklapte vorige week al dat de invulling van de functie van directeur een uitgemaakte zaak was.

Manchester City
Ook de raad van commissarissen van de kampioen, onder leiding van Hans Weijers, wil niet op de voorgenomen benoeming van Van der Sar reageren. Ajax speelt dinsdagavond het belangrijke duel in de Champions League bij Manchester City.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen