Sport7 jan '12 14:31Aangepast op 7 jan '12 17:08

Lichaam als billboard

Auteur: Bart Tuinman

Olympisch renner Nick Symmonds gaat advertentieruimte op zijn lichaam beschikbaar stellen. Hiermee wil hij geld ophalen en bewustzijn creëren.

Nick Symmonds heeft veel kritiek op de regels rondom advertenties en sponsors. Op deze manier denkt de huidige nationale kampioen van de VS op de 800 meter toch nog aan geld te kunnen komen om zijn weg naar de Olympische Spelen van 2012 te financieren.

Ebay
Op Ebay kunnen mensen bieden om hun naam op de linker schouder van de atleet te krijgen. Die naam zal dan tijdens de Spelen te bewonderen zijn en de hoogste bieder dus heel wat reclame bezorgen.

Financiering
Met het geld dat Symmonds ophaalt wil hij zijn tocht naar een gouden plak betalen. Hij zegt niet zonder het geld te kunnen. Hij vindt het dan ook belachelijk dat er zulke strikte regels aan sponsors en advertenties worden opgelegd. Op die manier kan een sporter het niet betalen, vindt hij.

Probleem
Er is nog wel één probleem: door de strikte regels is de kans groot dat hij zijn tattoo tijdens de spelen moet afdekken. "Dat zal alleen maar meer publiciteit genereren voor de hoogste bieder. Iedereen wil dan toch weten wat er nou onder dat plaatje zit", vertelt Symmonds.

Gerelateerde artikelen