Sport18 aug '14 11:02

PSV wil op drie fronten prijzen winnen

Auteur: Pieter van den Akker

PSV speelt dit seizoen niet alleen op drie fronten, maar de Eindhovense club heeft op al die terreinen ook de ambitie om te winnen. Dat zegt Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, op BNR. "Als je het tweede budget van Nederland hebt, ga je dus spelen om prijzen: Europees, voor de beker en voor de titel.”

Hoewel de club niet 'keihard' zegt dat het kampioenschap gewonnen móet worden, liegen de woorden van Gerbrands ('we zoeken nog een centrale verdediger achter de huidige twee en een middenvelder') er niet om. Wat ze bij PSV willen dit seizoen? "In Eindhoven hunkeren ze naar echte prijzen. Dan praat je over een landstitel. Dat merk je aan alles. Ook aan spelers die zeggen ‘dat zouden we heel mooi vinden’. Ook van: ‘we willen blijven om die titel te gaan halen’. Dat is iets dat echt geweldig leeft daar."

Depay, Wijnaldum
De club kampt wel met een dilemma, zegt hij. Natuurlijk willen ze sterspelers als Depay en Wijnaldum graag binnenboord houden, maar niet ten koste van alles. Want wat nou als een buitenlandse club 30 of 40 miljoen euro biedt? Gerbrands: "Vanuit sportief oogpunt mag het helder zijn dat PSV er voor zou opteren om Depay, Wijnaldum en dat soort spelers allemaal binnen te houden. Dan heb je een goed elftal en dan kan je mee gaan spelen om prijzen. Dat is wat we willen gaan doen."

Hij gaat verder: "Aan de andere kant is het zo dat die wereld af en toe gek is dat er bedragen vallen waarvan je denkt ‘waar hebben we het allemaal over?’ PSV kan ook  ‘nee’ zeggen, maar je hebt ook de speler, de zaakwaarnemer en alles er omheen nodig. Vanuit sportief oogpunt zouden we nee kunnen zeggen en worden die spelers misschien een jaar later verkocht. Alleen werkt het leven af en toe niet zo simpel.”

Fundament bouwen
De nieuwe directeur van PSV trekt de vergelijking met de trainer van Manchester United: "Louis van Gaal is bezig een fundament op te bouwen. Ook bij PSV zijn ze hard bezig het fundament op te bouwen. Maar er zijn meer goede ploegen. Ajax is ook goed gestart. Aanstaande zondag hebben we de wedstrijd tegen Ajax. Wij spelen donderdag Europees. Die moeten we ook nog tot een goed einde brengen.”


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen