Sport21 feb '14 10:43

'Hiddink kiest Blind en Van Nistelrooij als assistenten'

Auteur: ANP Nieuws

Guus Hiddink, de beoogde nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal, heeft zijn toekomstige technische staf met Danny Blind en Ruud van Nistelrooij zo goed als rond.

Volgens De Telegraaf wordt het trio volgende maand gepresenteerd.

Het is al maanden een publiek geheim dat Guus Hiddink na het WK Louis van Gaal opvolgt bij Oranje. Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal van de KNVB, wil de terugkeer van de huidige adviseur van trainer Phillip Cocu bij PSV echter niet bevestigen totdat hij zekerheid heeft over de gehele invulling van de nieuwe staf van het Nederlands elftal.

Hiddink probeerde aanvankelijk Ronald Koeman voor hem te winnen als rechterhand bij Oranje. De trainer van Feyenoord heeft echter weinig trek in die functie. Hij voelt zichzelf klaar voor de functie van bondscoach. Een rol van assistent strookt niet met zijn ambities.

Blind is de huidige assistent van Van Gaal bij het Nederlands elftal. Het is voor hem interessant om bij Oranje te blijven omdat Hiddink waarschijnlijk maar tot en met het EK van 2016 in Frankrijk bondscoach blijft. De bedoeling is dat geboren Achterhoeker daarna plaatsmaakt voor zijn eerste assistent. Hiddink zou daarna als adviseur actief blijven.

Kluivert
Eerder werd bekend dat Patrick Kluivert net als Van Gaal na het WK afscheid neemt. De Amsterdammer vind het tijd voor iets nieuws. Hiddink zou Ruud van Nistelrooij inmiddels bereid hebben gevonden Kluivert op te volgen. Saillaint detail is dat Van Nistelrooij en Kluivert niet alleen op dezelfde positie voetbalden. Ze zijn eveneens op dezelfde dag geboren. Van Nistelrooij, 70-voudig international, loopt op dit moment stage als trainer bij PSV B1 en wil zo snel mogelijk zijn trainersdiploma's halen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen