Sport24 feb '14 14:09Aangepast op 24 feb '14 14:51

Aanklager start onderzoek naar actie Pellè

Auteur: BNR Webredactie

De aanklager betaald voetbal is maandag een vooronderzoek gestart naar het gedrag van Feyenoord-speler Graziano Pellè na afloop van de wedstrijd FC Twente – Feyenoord. De Italiaanse spits ging na afloop van het voor Feyenoord zo teleurstellend verlopen duel (2-2) flink door het lint.

Graziano Pellè na afloop van FC Twente - Feyenoord
Graziano Pellè na afloop van FC Twente - Feyenoord

Net als trainer Ronald Koeman was Pellè zeer kwaad over omstreden beslissingen van scheidsrechter SerdarGözübüyük en zijn assistent-scheidsrechters. Zo claimden de Rotterdammers een penalty toen Lex Immers onderuit werd gehaald door de doelman van de Tukkers. De gelijkmaker van Twente viel in de vijfde minuut van de blessuretijd. Bij dat moment schreeuwde Feyenoord om buitenspel voor FC Twente-spits Castaignos, die volgens de Rotterdammers ook het zicht van keeper Erwin Mulder hinderde.

Emoties
De aanvoerder van de Rotterdamse club vertelde na afloop dat hij bewust meteen van het veld liep. "Op het veld kon ik mijn emoties niet uiten, ik kon me namelijk geen gele kaart permitteren'', aldus Pellè, die anders de wedstrijd van zondag tegen Ajax wegens eens schorsing zou missen. "Daarom ben ik snel naar binnen gerend. Ik heb daar niemand verwond, alleen de reclameborden en zo. Ik zal sorry zeggen tegen FC Twente.''

Schriftelijke verklaring Pellè
De aanklager wil een schriftelijke verklaring van Feyenoord en Pellè over het trappen van de spits tegen de dug-out en spullen in de catacomben. Feyenoord en Pellè hebben tot dinsdag 25 februari 11 uur de tijd om te reageren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen