Sport25 jul '14 17:18Aangepast op 25 jul '14 18:40

Navardauskas wint 19e etappe in Tour

Auteur: ANP Nieuws

De Litouwer Ramunas Navardauskas heeft vrijdag de 19e etappe in de Ronde van Frankrijk gewonnen.

De coureur van Garmin-Sharp kwam in het natte Bergerac na ruim 208 kilometer solo over de meet. Op enkele seconden achterstand won de Duitser John Degenkolb de sprint van het peloton, dat door een valpartij in de slotfase flink was geslonken. De Noor Alexander Kristoff was derde.

Navardauskas was in de slotfase op de enige heuvel van de wedstrijd, de Côte de Monbazillac, ontsnapt. Hij haalde zijn Nederlandse ploeggenoot Tom-Jelte Slagter bij. Slagter was als laatste overgebleven van een vluchtgroep van vijf renners, die al vroeg in de wedstrijd was vertrokken.

De valpartij in de slotfase, waarbij onder anderen Peter Sagan was betrokken, speelde Navardauskas in de kaart. Daardoor was de organisatie bij de achtervolgers helemaal weg en kon de hardrijder de handen omhoog steken. Navardauskas is de eerste Litouwer die een Touretappe wint.

De Italiaan Vincenzo Nibali start zaterdag in de 55 kilometer lange individuele tijdrit naar Périgueux in de gele leiderstrui. Hij kwam door de val weliswaar op achterstand binnen, maar omdat die tuimelpartij binnen de laatste 3 kilometer was, werd dat tijdverlies hem niet aangerekend. Bauke Mollema blijft in het klassement zevende, Laurens ten Dam is achtste.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen